Egészséges és fitt gyerekeket akarok

Ezt a területet érdemes két részre bontani. Az egyik a leendő szülök egészsége, energiaszintje, testi állapota és nemzőképessége. A másik terület a születendő és már megszületett gyermek egészsége, energiaszintje és testi állapota.

Szülők

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerint Magyarországon mintegy 150 000 meddő házaspár, illetve pár él, ami nagyjából megfelel az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 10-15 százalékra becsült előfordulási gyakoriságának. A Semmelweis Egyetem ETK Nőgyógyászati Klinikáján a KSH és a WHO számainál is többre becsülik a meddőségben érintettek számát. Felmérésük szerint inkább a 18 százalék a reális, ami riasztóan magas szám. Vagyis 100 párból 18-nál nem fogan gyermek rendszeres nemi élet mellett egy éven belül. Ennek okai kb. 50-50%-ban érinti a hölgyeket és a férfiakat.

Meddőség okai lehetnek:

Alacsony sejt szintű vitalitás:

Ha az egészségtelen életmódnak köszönhetően a szervezet sejt szintű vitalitása alacsony (méréseink alapján az elmúlt 8 évben azt tapasztaltuk, hogy a hozzánk fordulók, átlagosan 30% vitalitást mutatnak, ami a sejt szintű vegetálást jelent), akkor az élet sem tud megfoganni, hiszen a test sejt szinten a túlélésért küzd. Nincs arra alkalmas állapotban, hogy új életet hozzon létre, hiszen saját létét sem tudja megfelelően biztosítani.

Adni csak olyan dolgot tudunk, amit már birtoklunk. Először magadnak kell birtokolni a magas vitalitást, hogy sejtjeid megkapják azt, ami az optimális működésükhöz szükséges. Ha Te birtoklod és uralod az optimális lét állapotod, azaz egészséges vagy, akkor fogsz tudni új életet teremteni és adni. Ez vonatkozik a nőkre és a férfiakra egyaránt.

Hormonális egyensúlyvesztés:

A szervezet homeosztázisának (belső egyensúlyának) fenntartásában az idegrendszer mellett a döntő szerepet a hormonális rendszer játssza. A hormonok olyan szabályozó anyagok, amelyek a vér útján továbbítják az „üzeneteket” a célsejtek felé. Egyes folyamatokat serkentenek, másokat lassítanak. Ezért hormonális egyensúlyvesztés számos problémát és betegséget tud okozni, köztük meddőséget is.

Meddőséget okozó hormonális problémák lehetnek:

  • agyalapi mirigy működésének rendellenessége
  • pajzsmirigy működésének rendellenessége
  • mellékvesék működésének rendellenessége
  • a szervezet ösztrogén és progeszteron egyensúlyának felborulása
  • a hasnyálmirigy működésének zavarai, mint pl az inzulin rezisztencia

 

Ilyenkor mindig a hormonális egyensúlyvesztést kiváltó okokat kell megszűntetni, mind lelki, mind mentális, mind fizikai síkon. Ha visszaáll a normális egyensúly a hormonális rendszer működésében, akkor sokkal nagyobb esély van a fogantatásra is. A hormonális egyensúly visszaállításának leghatékonyabb eszköze az egészségtudatos életmód.

Vegetatív idegrendszeri egyensúlyvesztés:

A vegetatív idegrendszer olyan funkciókat befolyásol a szerveztünkben, amelyet nem tudatosan irányítunk, hanem „automata üzemmódban” működik. Ezért is szokták autonóm idegrendszernek is nevezni. Az autonóm vagy vegetatív idegrendszernek van egy aktív és egy passzív oldala. Az aktív oldalt szimpatikus, a passzív oldalt paraszimpatikus oldalnak nevezzük. A nemzőképességre jelentős hatással van, hogy ez a két idegrendszeri oldal megközelítőleg egyensúlyi állapotban legyen. Egy erős szimpatikus idegrendszeri befolyás fennállása esetén felerősödnek a szervezetben a lebontó funkciók, ami nincs pozitív hatással akár a fogantatás esélyére, akár a magzati fejlődésre. A vegetatív idegrendszeri egyensúly visszaállításának leghatékonyabb eszköze az egészségtudatos életmód.

Szervi elváltozás, mechanikai beavatkozás:

Ez nem a mi szakterületünk.

Vele született rendellenességek:

Ez nem a mi szakterületünk.

Gyerekek

A születendő vagy már megszületett gyermek testi, lelki és értelmi fejlődésére óriási hatással van a szülők fogantatáskor meglévő testi, lelki és szellemi állapota, valamint az, hogy milyen életmódbeli mintákat mutatnak az utódaiknak. Ha egészséges és életerős gyermeket akarsz, először saját magadat kell rendbe tenned.

Ha Te rendben vagy, akkor sokkal nagyobb eséllyel fogsz életet adni és felnevelni egy minden szempontból vitális utódot. Természetesen a genetikának is van szerepe ebben, de csak 10%. 80%-ban az életmódbeli szokások fogják eldönteni, hogy milyen minőségű lesz gyermeked élete. Valójában arra kell legjobban figyelni, hogy Te milyen szokásmintákat örökítesz, adsz át a jövő nemzedékének. Ha már van gyermeked és elérte a 6 éves kort, akkor természetesen neki is tudunk segíteni, hogy életmódváltásának köszönhetően jobb egészségi állapota, magasabb energiaszintje és ideálisabb formája legyen.

Ha szeretnél minderről bővebben tájékozódni, akkor először javasoljuk, hogy IDE KATTINTVA jelentkezz hozzánk 1/1-es konzultációra.